1.Üniversite Hakkında:
1971 yılında kurulan Bremen Üniversitesi, 12 farklı fakültede 100’den fazla bölümde eğitim vermektedir.
Üniversitede okutulan bölümlerin listesi:
Üniversiteye kayıtlı yaklaşık 19 500 öğrenci vardır ve bunun 2200 kişilik bir kısmi yurtdışından gelen öğrencilerden oluşur.
Bremen üniversitesi son yıllarda Almanya’nın en çok gelişen üniversiteleri arasında gösteriliyor.
Kendi adını taşıyan Bremen eyaletinin şehri olan Bremen, 550 bin nüfusu yanında, Almanya’nın en önemli tarih ve sanat şehirlerinden birisidir. Nüfus yoğunluğu olarak da kuzey Almanya’nın Hamburg la birlikte iki büyük şehrinden birisidir. Şehirde yaklaşık 70 000 civarı yabancı kökenli nüfus bulunmaktadır.
2. Üniversite Başvuru:
Bremen üniversitesinde ön kabul için istenen Almanca seviyesi lisans veya yüksek lisans başvuruları için iki farklı kategoride inceleniyor.
Lisans ön kabul başvuruları için hiç Almanca olmadan Uni-Assist üzerinden başvuru yaparak ön kabul alabilirsiniz.
Yüksek lisans başvuruları direk üniversiteye yapılıyor ve bölümlere göre en azından B1 veya B2 seviyesinde Almanca şart koşuluyor.
Bremen üniversitesi özellikle lisans bölümlerinde hiç Almanca bilmeyenlere ön kabul vermesine rağmen, kendi bünyesinde bir hazirlik kursu vermiyor. Fakat Uni-Assist üzerinden başvuru yapıp bir lisans bölümüne ön kabul alan öğrenciler, Bremen de üniversitenin tavsiye ettiği herhangi bir kursa kaydolurlarsa o zaman hazirlik eğitimini bu kurslardan birinde alırken, üniversiteye hazirlik öğrencisi olarak da kayıt yaptırma imkânları bulunuyor.
Bremen deki hazirlik kurslarının listesi:
- Goethe Institut
- DAA
- CASA
- Aristoteles
- VHS
Üniversitede direk eğitim alabilmek için istenen Almanca şartı ise yine diğer üniversitelerden biraz farklılık gösteriyor:
- DSH-2
- TestDaF 16 Punkte (Fakat illaki bütün bölümlerin 4 olması gerekmiyor, U3 olmayacak şekilde toplam 4 bölümün toplamı 16 ederse kabul ediliyor).
- Telc C1 für HS
- Goethe C1
Ayrıca diğer bir istisna durum da Bremen üniversitesinin BWL ve Wirtschaftswissenschaft bölümleri için yukardaki Almanca sertifikalarından biri dışında yine TestAS sertifikası da istemesi.
Direkt eğitim için kış dönemi başvurularında 15 Temmuz ve yaz dönemi başvurularında 15 Ocak tarihine kadar mutlaka ilk olarak yukardaki Almanca sertifikalarından birini alıp, eğer BWL veya Wirtschaftswissenschaft bölümlerinden birine de başvuru yapacaksanız ek olarak bir de TestAS belgenizle başvuru yapmanız gerekiyor. TestAS sınavında bu iki bölüm için belirli bir puan barajı yok.
3. Konaklama:
Özellikle hazirlik eğitimi için ilk defa Bremen e gidenler için kalacak yer bulmanın en zor olduğu şehirlerden birisi hatta en zoru Bremen’dir. Sadece yabancı öğrenciler için değil yine alman öğrencileri için de kalacak yer bulmak çok kolay olmamaktadır.
Bremen Üniversitesine ait toplam 12 adet yurt bulunmaktadır ve toplam kapasite 1800 civarı.
Ayrıca Bremerhaven de eğitim görmek isteyen öğrenciler de Bremen Üniversitesinin yurt kurumuna başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuruyu yurdun sitesinde bulunan formları doldurarak yapıyorsunuz. Formları aşağıdaki linkten bulabilirsiniz:
http://www.stw-bremen.de/de/wohnen-leben/wichtige-formulare
Bos olan yurtların listesi ise aktüel olarak yurt kurumunun sayfasına yükleniyor. İlanları aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz:
https://www.stw-bremen.de/de/wohnen-leben/wohnen-f%C3%BCr-hilfe-freie-zimmer
Bremen de yine özel yurtlar da bulunuyor. Özel yurtların birkaçı:
https://www.the-fizz.com/studentenwohnheim/bremen
http://www.bremer-oekumenisches-wohnheim.de/de/home/
http://www.galileoresidenz.de/home/
Bremen Üniversitesi ile ilgili ek sorularınızı, iletişim seçeneklerinden birini seçip bize ulaşarak sorabilir ve danışmanlık hizmetimizden yararlanarak Almanya hayallerinize siz de kavuşabilirsiniz ...
Saygılarımızla
Herdem Umur
'' Almanya yolcusu kalmasın! ''